Quinta Nova Terra - appartementen in Portugal bij zee

Cultuur en natuur aan de Costa da Prata
Zilverkust - Portugal

Prachtige kustlijn Ezelkarretje in São Martinho do Porto Vissersboot Klooster in Batalha
(klik voor grote foto)

Contact
Telefoon: 00351 262 989 450
Mobiel: 00351 962 977 568
Mail: info@quintanovaterra.com
Salir do Porto - Portugal

Geniet van de Costa da Prata (Zilver Kust) met haar oorspronkelijke Portugese cultuur ..............

De omgeving van Quinta Nova Terra is onderdeel van de Zilver Kust (Costa da Prata in het Portugees) met de nog oorspronkelijke Portugese cultuur. 's Morgens vooral zichtbaar in de talloze pastelarias (koffiegelegenheden) waar voor het werk even een bica (expresso) wordt gedronken. Rond de vele markten en marktjes begint daarna het leven op gang te komen, op de Portugese relaxte manier.

Afwisselende natuur en veel uitzicht op de oceaan

De natuur is prachtig, groen, afwisselend met veel uitzichten over de oceaan. Er zijn veel stille strandjes waar je heerlijk kan genieten van de zon en de oceaan. In de kleine, leuke stadjes en dorpjes valt van alles te ontdekken.

Vissersplaatsje Salir do Porto

Een klein oud (van oorsprong) vissersplaatsje met een prachtige strand aan de baai van São Martino do Porto. Over een houten brug kan men heerlijk, vlakbij de zee, wandelen in een prachtige natuurgebied. Bijzonder is dat heel dichtbij Salir do Porto zijn nog voetstappen van dinosaurussen.

São Martinho do Porto

Ligt op 20 minuten lopen (5 min rijden) van onze quinta. Dit plaatsje is al heel lang een geliefde recreatieplaats voor veel Portugezen uit de drukke stedelijke gebieden en het achterland. Ook is het hele jaar door in de weekenden bij mooi weer druk bezocht.

In de unieke baai kan veilig gezwommen worden. Er is een marktje waar vooral fruit, groente, vis en vlees te koop is. De gezellige koffiedrinkgelegenheden, restaurantjes en winkeltjes zijn merendeels aan de baai gelegen. In het hoogseizoen zijn er waterfietsen, bootjes en verdere activiteiten te huur.  

Foz do Arelho

Naar het zuiden langs de oceaan ligt Foz do Arelho. Het ligt aan het meer van Óbidos, een grote lagoon (binnenzee). Dit is een prachtig natuurgebied met veel vogels, ja zelfs flamingo's komen soms voor. Het hele jaar door wordt hier gevist. Langs de lagune liggen witte dorpjes zoals op veel Portugese foto’s te zien zijn.

Caldas da Rainha

Op 15 autominuten ligt het oude stadje Caldas da Rainha. Het is met name beroemd geworden door het eeuwenoude ziekenhuis waar de thermale baden nog steeds in gebruik zijn. Hier staan mooie huizen en een prachtig park met museum.


In het centrum is een groente- en fruitmarkt en vismarkt waar regionale producten worden aangeboden. Ook is er iedere maandagmorgen een grote zigeunermarkt waar werkelijk van alles te koop is. In het centrum zijn gezellige winkelstraatjes met veel leuke winkels. Het typische Caldas da Rainha aardewerk kunt u hier kopen.

Allemaal dichtbij

  • Óbidos. Een beroemd historische vestingstadje - wereld erfgoed / Unesco - waar veel festiviteiten worden georganiseerd.
  • Nazaré. Een vissersstadje eigen klederdracht, nauwe straatjes, veel winkeltjes en restaurantjes. Het heeft een prachtige strand met vaak meters hoge golven. Het er naast hogergelegen Sitio is met een kabeltreintje bereikbaar en heeft een schitterend uitzicht over Nazare en de Oceaan.
  • Alcobaça. Beroemd om zijn middeleeuwse klooster, plein met veel pastelarias. Zeer de moeite waard om wandelend de sfeer – en de bolos - hier te proeven.
  • Mafra met het barokke klooster en enorme paleis wat overal bovenuit steekt.
  • Het Candeeiros-gebergte waar je uren kunt lopen en met een gids prachtige wandeltochten kan maken.
  • Rio Major. Heel bijzondere zoutwinning, heel speciaal om te bezoeken.

Een informatiemap ligt klaar.

  • twee luxe ingerichte appartementen (2p)
  • op loopafstand van zee en strand
  • op wandelafstand van badplaats Salir do Porto, winkels en restaurants
  • nabij openbaar vervoer (trein en bus)

Maak een wandeling met een van onze ezels. Gezellig en comfortabel. Ook voor een leuk dagje uit met kinderen.
Lees meer »

Gestopt met werken? Kom bij ons inspiratie opdoen voor deze nieuwe levensfase. Meer »

Website: A Vida Boa